Skip navigation

Eej kijk, vakantie en toch een woensdag soepdag! Niet normaal! Ah ja, want vorige week hebben we een dag soep mee bodderams gegeten. Wel een beetje speciale soep. Een soep die al lang stond te lachen naar mij in Janna’s boekje… de soep werd niet helemaal wat ik ervan verwacht had, maar ze was wel superlekker.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode chilipeper, vruchtvlees fijngehakt
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 rode paprika, vruchtvlees in fijne blokjes
  • 5 3/4 dl bouillon
  • 5 3/4 dl melk
  • 2 blikken van 170 g krabvlees, uitgelekt
  • 1 blik van 350 g maïskorrels, uitgelekt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Wat doe je daarmee?

Verhit de olie in een grote pan en smoor ui, knoflook en chilipeper 4 minuten. Voeg de aardappelen, paprika en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat de soep circa 5 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.

Pureer de helft van de soep in een foodprocessor of een blender glad. Doe de melk, het krabvlees en de maïskorrels in de pan en verwarm de soep tot hij goed heet is. Roer de gepureerde soep erdoor en breng hem op smaak met zout en peper. Roer de peterselie door de soep en dien hem op.

(Bron: 500 Soepen, Susannah Blake, Veltman Uitgevers)

Ik verving de peterselie door bieslook omdat ik eigenlijk niet zo zot ben van peterselie, maar voor de rest volgde ik het recept getrouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: