Skip navigation

Na een paar weken oerdegelijke, gewone groentesoep, werd het tijd voor iets anders. Dus nam ik het boekje van Janna ter hand. Noedelsoep op Aziatische wijze met garnalen leek wel lekker, maar gezien het aantal garnalenliefhebbers alhier op één hand, excuseer, één vinger (of twee, toegegeven) te tellen is, gingen we door naar de handige variaties op het basisrecept, waar garnalen vervangen worden door kip. En omdat ik geen koriander in huis heb (basisrecept), werd die vervangen door basilicum.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetl. zonnebloemolie (had ik niet in huis, werd arachideolie)
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 theel. fijngeraspte gemberwortel
  • 1 groene chilipeper, vruchtvlees fijngehakt (heb ik weggelaten, uit vrees voor allergische reacties bij Janna, na de examens gaan we eens de proef op de som nemen)
  • 2 theel. Thaise groene currypasta (handig, had ik gratis bij de Collect & Go gekregen)
  • 1 1/4 kippenbouillon
  • 175 noedels (ik nam en overschotje Chinese rijstnoedels)
  • 2 theel. donkerbruine basterdsuiker
  • sap van ca. 1/2 limoen, naar smaak
  • 2 in reepjes gesneden gare kippenfilets (2 vond ik nogal veel, heb het bij 1 gehouden)
  • 1 bos bosuitjes, in schuine reepjes gesneden
  • 4 handenvol taugé (het leek me weer nogal veel, het waren kleine handjesvol alhier)
  • flinke handvol basilicum, plus extra om te bestrooien
  • (niet in het originele recept, maar een in fijne reepjes gesneden wortel leek me hier ook wel lekker in, dus bij deze)

Wat doen we hiermee?

Verhit de olie in een grote pan, voeg sjalotjes, gember, chilipeper en currypasta toe en roerbak alles 2 minuten op een laag vuur. Roer de bouillon erdoor, voeg de reepjes wortel toe, zet het deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook intussen de noedels in een aparte pan volgens het voorschrift op de verpakking. Giet ze af en zet ze opzij.

Roer de suiker en het limoensap door de soep. Voeg de kip en noedels toe en verwarm ze tot ze goed heet zijn. Roer de taugé en bosui erdoor, gevolgd door de basilicum. Schep de soep in diepe borden of kommen en serveer ze direct.

De soep is ondertussen geproefd, door mezelve, en lekker bevonden. Ook zonder de groene peper een beetje pittig, maar nogal lastig om opeten, met die lange noedelslierten… slurp slurp.

2 Comments

  1. Maar die lange slierten maken het ook wel extra lekker, vind ik.

  2. Helemaal mee eens🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: