Skip navigation

Zaten in de ijskast: 3 tomaten, 1 selder, en een ajuin lag er ook nog. De wederhelft om courgettes en wat extra tomaten gestuurd, en we hadden tomaten-courgettesoep.

  • 1 ajuin, in grove stukken gesneden
  • 3 stelen van een selder, in grove stukken gesneden (optioneel, ik had er nog in de ijskast liggen)
  • 6 mooie, rode tomaten, ontveld en ontpit (je kan ook tomaten uit blik gebruiken natuurlijk)
  • 2 courgettes, in grove stukken gesneden
  • bouquet garni met verse kruiden (oregano en tijm bijvoorbeeld)
  • bouillon
  • zwarte peper van de molen

Ajuin glazig laten bakken, selder toevoegen eneven laten stoven. Courgette toevoegen en even laten meestoven. Tomaten erbij. Bouillon (hoeveelheid geef ik niet op, je kijkt zelf maar hoe dik je je soep wil) en bouquet garni erbij (touwtje aan een oor van de pan vastbinden vergemakkelijkt het achteraf terugvinden), aan de kook brengen en een kwartiertje laten koken. Pan van het vuur, bouquet garni eruit vissen, mixen, wat flinke draaien verse zwarte peper van de molen. Smakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: