Navigatie overslaan

Milan is alweer de populairste jongensnaam in Vlaanderen (naast Lotte voor de meiskes), en dat lees ik elk jaar opnieuw met verbazing. Ik was een early adopter, Milan is de populairste naam sedert 2004, maar mijn Milan wordt in het najaar 13. Toen vond ik het een mooie naam omdat hij zacht en aangenaam klinkt, én ook omdat hij weinig voorkwam maar toch niet overdreven exotisch klinkt. Dat van dat weinig voorkomen is nu wel veranderd, overal hoor je naar Milannen roepen. Janna blijft het buitenbeentje met haar naam (hoewel velen denken dat ze Jaaaaaaana heet, niet dus, het is Janna met twee n-en en dat spreek je dus navenant uit!), maar Milan gaat op in de meute. Al goed dat hij lang is, zo steekt hij er tenminste nog bovenuit.

Advertenties

2 Comments

  1. Enkele statistiekjes ter info:


    Blijkbaar is de naam Inigo te zeldzaam voor statistieken (ik denk minder dan 50 in heel België). Er zijn 59 Jago’s, dus daar kon ik wel een grafiekje van maken.

  2. Hè leuk, statistiekjes, dankje! Grappig dat je in de jaren 30 al een eenzame Milan tegenkwam. En Janna komt inderdaad toch weinig voor. Inigo en Jago vind ik trouwens ook heel mooie namen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: