Navigatie overslaan

Toen ik naar de Scheldestraat verhuisde, stond daar bij de hoek van de straat een grote, mooie, oude, rode brievenbus. Zo’n antiek model. Dat was mooi, en dat was praktisch. Om een brief te posten snel even op je sloffen buiten met de deur op een kier.

Een aantal jaren later werd de grote, mooie, oude, rode brievenbus vervangen door een nieuwer model, zo’n rooie doos op een poot. Die antieke brievenbus zou namelijk mooier staan in de stad, en wij konden wel verder met zo’n minder prozaïsch model.

Nog een aantal jaren later werd de lichting van 14u afgeschaft. De rooie doos op een poot werd enkel nog gelicht om 10u in de voormiddag.

Vorige week deed ik toen ik thuiskwam van het werk nog een paar brieven op de bus. ’s Avonds kwamen we van ergens (ik weet niet meer waar) terug, en een buur vroeg ons waar de brievenbus was?? Hoe, ik heb er deze namiddag nog een brief gepost? Jamaar, nu is ze weg.

En inderdaad, de brievenbus is weg. Verdwenen. Meegenomen door een man in een rood autootje wellicht. Verdoken besparingen.

Nu moeten wij verder gaan om een brief te posten. En ik mis de brievenbus, het is een lege plek in de straat. De trage dood van een brievenbus.

3 Comments

  1. Ik heb net hetzelfde meegemaakt. Waardoor de nieuwjaarskaartjes_met mijn beste wensen_nog steeds hier liggen te … liggen.
    (Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar… met veel tralalala deraan… hihi.)
    Morgen smijt ik mijn sloefers uit en spring ik in mijn basketjes… kaartjes komen eraan :p

  2. Rot hé? Wat is een straat zonder een brievenbus? Ewel, da’k het niet weet…

  3. Ik wil onze brievenbus terug… 😕


One Trackback/Pingback

  1. By Post « Satur9’s World on 04 Dec 2007 at 10:35 pm

    […] van De Post gaat daar toch behoorlijk de mist in. De service gaat stevig achteruit. Wat eerst nog de trage dood van een brievenbus was, lijkt nu al helemaal op […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: